Džozef Sirinšon: Donald TRAMP će imati sposobnost da vodi nuklearni rat!

Pretnja

foto: Tanjug/AP

Kada 20. januara Donald Tramp stupi na dužnost američkog predsednika uz njega će uvek biti vojni saradnik koji će sa sobom nositi takozvanu nuklearnu torbu kako bi šef Bele kuće u svakom trenutku imao mogućnost da naredi nuklearni udar.

Poput njegovih prethodnika, bilo da je u Beloj kući ili na putovanju, Trampu će uvek će u blizini biti pomoćnik i njegova torba.

– Morate da budete spremni u svakom trenutku – rekao je Pit Mecger koji je često nosio nuklearni kofer tokom mandata Ronalda Regana.

– Jako je kratko vreme između momenta uzbune i izvršenja – dodao je on.

Naime, kako CNN objašnjava, u hitnom slučaju, Tramp bi, poput ostalih predsednika pre njega, imao manje od 15 minuta da dobije izveštaj vojnih saradnika i donese odluku o tome da li će narediti nuklearni udar.

Donald Tramp će imati sposobnost da vodi nuklearni rat – kaže Džozef Sirinšon iz antinuklearne organizacije Plaušef Fond.

On, prema njegovim rečima, može da aktivira jedno ili hiljadu oružja i niko ne može da ga zaustavi.

Nasuprot popularnoj mitologiji ovaj kofer odnosno takozvani “nuklearni fudbal” ne sadrži dugme, već opremu i dokumenta koji bi Tramp mogao da iskoristi da potvrdi autentičnost svojih naloga i pokrene napad.

Ova predsednikova torba za hitne slučajeve, sadrži četiri stvari – crnu knjigu sa spiskom opcija udara, karticu sa kodovima kojom predsednik potvrđuje svoj identitet, spisak bunkera u koje bi predsednik mogao da bude sklonjen i uputstvo sa sistem komuniciranja u slučaju napada.

Na dan inauguracije pomoćnik sa nuklearnom torbom stići će na polaganje zakletve u pratnji predsednika Baraka Obame, a nakon svečane ceremonije, više se neće odvajati od Trampa.

(Skandalozno.rs, telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

  • dusica

    Tramp je pametan covek celom svetu je drag zivot nadam se da nije jedan od onih koji jesu za ubijanje. Nema potrebe da iko plasi svet nuklearnim oruzjem!!!