EKSPLOZIJA U LUCI: Otrovni oblak nad gradom, kapi kiše izazivaju opekotine! – VIDEO

Opasnost

Oblak toksičnog gasa nadvio se nad najvećom brazilskom lukom Santos posle hemijske eksplozije u skladištu jedne kompanije, a gradonačelnik je upozorio građane da bi izlaganje kiši moglo da prouzrokuje opekotine.

Vlasnici kompanije su rekli da su kontejneri puni kiseline i ostalih materija koji su došli u dodir s kišnicom pa je nastala hemijska reakcija.

Terminal za utovar tereta i obližnje kuće su evakuisani, a stanovnici su pozvani da ostanu u kućama, prenosi BBC.

Nekoliko ljudi je zatražilo lekarsku pomoć zbog teškoća s disanjem. Kontejnerskim terminalom upravlja logistička kompanija Localfrio, a smešten je u istočnom delu Santosa.

http://twitter.com/aniruddhasadm/status/687946563470102528/photo/1

Portparolka kompanije koja izvozi hemikalije za hlađenje i razne vrste tereta kazala je da se u kontejnerima nalaze hlorna kiselina i natrijum dihloroizocijanurat, sredstvo za čišćenje i dezinfekciju.

Gradonačelnik Mario Antonijeta de Brito pozvao je građane da se ne izlažu kiši jer bi mogla da „sadrži hemijske elemente koji mogu da izazovu opekotine na koži“.

(dnevnik, bbc)

Budite prvi sa komentarom na članku "EKSPLOZIJA U LUCI: Otrovni oblak nad gradom, kapi kiše izazivaju opekotine! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.