Firma iz SAD odlučila da ČIPUJE 50 svojih radnika, i to besplatno – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Sistem plaćanja u Americi ulazi u novu eru „udobnosti“, tako što će se zaposlenima ugraditi mikro-čipovi koji će im omogućiti pristup osnovnim sadržajima u vezi sa poslom.

Najmanje 50 zaposlenih u firmi „Three Square Market“ u američkoj državi Viskonsin je pristalo da im se ugradi čip koji je sličan onome u beskontaktnoj kreditnoj kartici, navodi se u izveštaju iz firme.

[adsenseyu5]

Firma navodi da će zaposleni tako moći da, koristeći tanke elektromagnetne uređaje, zaobiđu procedure logovanja i tako kupe hranu na pauzi za ručak.

Implantiran između palca i kažiprsta, mikro-čip koristi identifikaciju putem radio-frekvencije (RFID) i tehnologije za komunikaciju preko bliskih polja [NFC] kako bi pročitao informacije koje se nalaze na spoljnim objektima ili proizvodima.

ĐOKOVIĆ bio na pregledu povređenog lakta: Vesti su LOŠE

​Todi Vestbi, direktor kompanije, opisao je mikro-čipovanje kao „evoluciju“ u sistemu plaćanja i naveo da bi ova tehnologija mogla da zameni i pasoš.

[adsenseyu1]

„Predviđamo da bi korišćenje RFID tehnologije moglo da se koristi za celokupnu kupovinu u našoj firmi, za otvaranje vrata, korišćenje aparata za kopiranje, logovanje na kompjutere u kancelarijama, otključavanje telefona, deljenje vizit-kartica i snimanje informacija o zdravstvenom stanju“, rekao je Vestbi.

„Ova tehnologija bi mogla da bude i tako standardizovana da se koristi i umesto pasoša“, dodao je direktor.

Inače, ovakav šifrovani čip košta 300 dolara, ali će onima iz firme koji su se prijavili za ugradnju biti ugrađen besplatno.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Firma iz SAD odlučila da ČIPUJE 50 svojih radnika, i to besplatno – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.