GORE POLICAJCI U PARIZU – Marin le Pen: NE ŽELIM DA VIDIM TO! – VIDEO

pariz

Foto: Pixabay.com

Sukobi između grupe mladih i policije izbili su u Parizu gde su povređena najmanje četiri policajca, saopštila je prefektura u glavnom gradu Francuske.

Incident se dogodio na kraju tradicionalnog prvomajskog skupa.

„Grupa mladih s kapuljčama na glavi gađala je policiju kamenicima i bacala molotovljeve koktele“, navela je policija i dodala da je odgovorila bacanjem suzavca.

Povorka, koju su vodila četiri sindikata sa plakatom „Protiv socijalnog nazadovanja, protiv ekstremne desnice“, morala je da bude zaustavljena u nekoliko navrata.

Sindikati su pored tradicionalnih boljih zahteva rada ove godine protestovali protiv kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen koja je zajedno s kandidatom centra Emanuelom Makronom ušla u drugi krug predsedničkih izbora koji će biti održani u nedelju.

U Francuskoj vlada tenzija u stanovništvu zbog drugog kruga izbora koji se održava dok je u zemlji na snazi vanredno stanje uvedeno posle nekoliko terorističkih napada.

Kako je izjavio fotograf francuske novinske agencije, jednog policjaca je zahvatio plamen i zadobio je ozbiljne opekotine.

Međutim, na fotografijama se vidi da je plamen zahvatio više policajaca.

Reagujući na snimke, kandidatkinja krajnje desnice za predsednika Francuske Marin Le Pen napisala je na svom Tviter nalogu: „To je zbrka… kakvu ja ne želim više da vidim na našim ulicama“.

(Skandalozno.rs, Izvor: B92/BETA/Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "GORE POLICAJCI U PARIZU – Marin le Pen: NE ŽELIM DA VIDIM TO! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.