GOTOVO: Grčka pristala na sve zahteve MMF i EU!

Premijer Grčke

Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da, uz manje izuzetke, usvoji sve predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, što je potvrdio u pismu čiji je sadržaj objavio „Fajnenšel tajms“.

Cipras je naveo da će Atina prihvatiti sve predloge za reformu sistema PDV-a, ali je zahtevao poseban popust od 30 odsto za teritoriju ostrva do kojih je teško stići.

On takođe traži da pomeranje granice za odlazak u penziju na 67 godina počne da se primenjuje tek od oktobra 2022, a ne odmah, kako to zahtevaju kreditori.

Još jedan izuzetak koji je Cipras predložio tiče se pomoći za najsiromašnije penzionere, koju bi, prema njegovoj zamisli, oni trebalo da primaju duže nego što je to predložio MMF.

„Kao što možete da primetite, izmene koje zahtevamo su konkretne i u potpunosti su u skladu sa generalnom idejom programa“, naveo je predsednik grčke vlade u pismu kreditorima.

Izveštaj o preokretu u pregovorima doveo je do pozitivne reakcije na berzi

Dokument na dve strane, poslat Evropskoj komisiji, MMF-u i Evropskoj centralnoj banci, mogao bi da posluži kao osnova za dobijanje novog paketa pomoći u narednom periodu, ocenjuje „Fajnenšel tajms“.

Ministri finansija evrozone sastaće se tokom popodneva, kako bi raspravljali o novom predlogu iz Atine.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "GOTOVO: Grčka pristala na sve zahteve MMF i EU!"

  1. Lici na Vulina= ISTI i u mladosti!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.