Iz amazonske džungle ‘izronilo’ nepoznato pleme! – VIDEO

Pojavilo se nepoznato pleme!

Grupa Indijanaca bez dosadašnjeg kontakta s spoljašnjim svetom izronila je iz amazonske prašume i stupila u miroljubivi kontakt s brazilskim indijanskim plemenom Ašaninkas, bežeći, kako se pretpostavlja, pred nasiljem u Peruu, saznaje se iz službenih izvora.

Državna brazilska uprava za indijanska pitanja objavila je videosnimak do sada nepoznatih Indijanaca koji su ostvarili kontakt s Ašaninkasima na obali reke Envira, u brazilskoj državi Akre, u neposrednoj granici sa Peruom.

Horor uživo: Ogromna stonoga izlazi iz WC šolje! – VIDEO

Snimak pokazuje kako jedan Ašaninkas nudi banane dvojici golih Indijanaca, opremljenih lukovima i strelama.

S Ašaninkasima je bio i čovek iz Uprave za indijanska pitanja Karlos Travasos koji pretpostavlja da su Indijanci iz lingvističke grupe „pano“ prešli granicu s Peruom bežeći pred ilegalnim drvosečama i trgovcima drogom.

„Ispričali su da ih je napala nedomorodačka grupa i da je puno mrtvih. Pre toga su stradali od gripa i dizenterije“, kazao je lokalni domorodac Jaminava Hose Koreia.

Vlada je uputila lekarsku ekipu kako bi pomogla zaraženim Indijancima, a zabrinutost je izrazila i svetsku udruženje „Survival International“ koja se bori za prava domoradačkog stanovništva.

Brazilski deo Amazona dom je najvećeg broja indijanskih plemena, čak njih 77.

(skandalozno.rs, danas.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Iz amazonske džungle ‘izronilo’ nepoznato pleme! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.