Jednom činjenicom Sergej Lavrov odvratio Ameriku od napada na Severnu Koreju

Foto: tanjug

Rusija žali zbog toga što Vašington, najavljujući neplanirane vojne vežbe, provocira Severnu Koreju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nažalost, u poslednjih nekoliko meseci stiče se utisak da su u Vašingtonu ljudi koji su namerili da po svaku cenu isprovociraju Pjongjang na nove avanture: u oktobru je objavljeno da su održane neplanirane vežbe velikih razmera, za decembar, za naredne dane, najavljeno je održavanje novih vežbi, iako u regularnom kontekstu vežbe ne treba da se održavaju pre proleća sledeće godine“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

On je istakao da pojedini predstavnici američkog establišmenta žele da upotrebe silu da bi uništili Severnu Koreju“.

“Činićemo sve da se to ne dogodi, da se taj problem rešava isključivo mirnim, političko-diplomatskim sredstvima”, rekao je Lavrov i naglasio da je Moskva u veoma bliskom kontaktu s predstavnicima SAD koji se bave Korejskim poluostrvom.

Prema njegovim rečima, stav Rusije o severnokorejskom problemu je direktan, pošten i otvoren: glavni zadatak jeste da se ne dozvoli oružani sukob.

Britanski fizičar Brajan Koks: „Vanzemaljci bi mogli da budu na više mesta u Sunčevom sistemu“ – VIDEO

Ruski ministar je ponovo upozorio da bi takav sukob imao katastrofalne posledice, pre svega za zemlje koje se tamo nalaze, a među kojima su i Južna Koreja i Japan.

„Ne treba zaboraviti da se i Kina i Rusija praktično nalaze na granicama sa Severnom Korejom“, naglasio je Lavrov.

(Skandalozno.rs/Izvor: intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Jednom činjenicom Sergej Lavrov odvratio Ameriku od napada na Severnu Koreju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.