Jeziv FENOMEN: U Meksičkom zalivu, ispod nivoa mora, sakrilo se tajanstveno jezero – VIDEO

Advertisement

Fenomen

foto: Printscreen YouTube/EVNautilus

U Meksičkom zalivu, ispod nivoa mora, sakrilo se tajanstveno jezero koje je u naučnom časopisu Okeanografi prozvano „đakuzi očaja“.

Pročitajte još i ovo:

Strahovite stvari vezuje se za jezero Ćelije u rasinskom kraju

Svako ko pokuša da uđe u njega, strahovito će patiti, proročanski govori profesor Erik Kordes sa Univerziteta Temple.

[adsenseyu5]

„Ovo jezero je jedna od najneverovatnijih stvari koje možemo da nađemo u morskim dubinama. Zaronite na dno okeana i ugledate jezero ili reku koja teče, a prizor izgleda kao da je s drugog sveta“, objašnjava profesor Kordes.

foto: printscreen YouTube

Pročitajte još i ovo:

NEVIĐENO: Jezero na severozapadu Kanade PALO sa litice! – VIDEO

Profesor Kordes: Onaj ko uđe u jezero patiće strahovito

Voda u jezeru unutar mora je oko pet puta slanija nego voda koja ga okružuje. Osim toga, sadrži toliko visoku koncentraciju metana i vodonik-sulfida da ne može ni da se pomeša s morskom vodom.

[adsenseyu1]

Ljudi i životinje koji bi uplivali u to jezer ne bi mogli da prežive toliko visoku koncentraciju otrovnih elemenata. Tamo mogu da prežive jedino bakterijski oblici života, crvi i škampi. Ali naučnicima je ovo otrovno jezero neizmerno zanimljivo – imaju retku priliku da istražuju kako određeni organizmi mogu da prežive u tako ekstremnim uslovima.

(Skandalozno.rs, Izvor: express.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Jeziv FENOMEN: U Meksičkom zalivu, ispod nivoa mora, sakrilo se tajanstveno jezero – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.