Kao u najluđim SNOVIMA: Kopao je na svom imanju i našao 600 MILIONA DOLARA!

Ilustracija

Ovaj farmer nikada nije očekivao da će biti bogat.

Jednoga dana kopao je po svom imanju (i to veoma površno kopao) dok nije udario u jednu plavu kacu za kiseljenje kupusa!

Ono što je pronašao u njoj ga je šokiralo – 600 miliona dolara se nalazilo u toj kaci za kupus.

[adsenseyu5]

Hose Marijana Kartolos, šesdesetpetogodišnji farmer dobio je dozvolu kolumbijske države da kopa na ovo posedu. Kartolos iz tog razloga nije mogao da zadrži novac, zaplenila ga je kolumbijska vlada i najavila da će pronađeni novac uložiti u puteve i obrazovanje.

Kolumbijska vlada osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive u nadi i prema informacijama da ovakvih plavih kaca za kupus ima još u Kolumbiji.

[adsenseyu1]

Navodno, kako navodi sama vlada, ovakve kace pripadaju čuvenom Pablu Eskobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svetskoj istoriji.

Još uvek nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najverovatnije ostati u Kolumbiji i biće iskorišćen za finansiranje socijalne i ekonomske programe koji pomažu onima u siromaštvu.

[adsenseyu1]

Ova vest će najverovatnije stvoriti modernu „Zlatnu groznicu“, a ljudi će kao stada ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Kao u najluđim SNOVIMA: Kopao je na svom imanju i našao 600 MILIONA DOLARA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.