KATALONIJA NIJE KOSOVO: Oštre reči bivšeg predsednika Evropskog parlamenta Borelja!

Advertisement

Demonstracije

foto: AP

– Katalonija nije kolonija, nije ni okuipirana država, niti je poput Kosova – rekao je on, dodajući da je zbog toga neophodno i dalje raditi u pravcu poštovanja zakona, prenosi „Pais“.

Nakon što je u Kataloniji održan zabranjeni referendum o otcepljenju te pokrajine od Španije, katalonska regionalna vlada najavila je da planira da uskoro proglasi nezavisnost, a sve to je dovelo do povlačenja paralela sa jednostranim progalšenjem nezavisnosti Kosova.

[adsenseyu5]

U međuvremenu, Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, tvrdi da slučaj te španske pokrajine i Kosova i Metohije „nisu uporedivi“, jer je „Španija država članica“ Evropske unije.

Srbija je najavila da će, tim povodom, evropskim zvaničnicima uputiti pismo u kojem će objasniti svoj stav i tražiti razjašnjenje pozicije EU.

Ko uzme pesak ili školjku sa plaže, dobiće kaznu od 3.000 evra

Stotine hiljada ljudi okupilo se danas u centru Barselone na protestu protiv proglašenja nezavisnosti tog regiona od Španije, preneo je AP.

Dok policija u Barseloni navodi da je na skupu učestvovalo 350.000 ljudi, organizatori tvrde da ih je bilo 930.000.

(Skandalozno.rs/Blic.rs/Izvor: tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KATALONIJA NIJE KOSOVO: Oštre reči bivšeg predsednika Evropskog parlamenta Borelja!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.