Kejptaun u strahu: Na nebu se pojavili oblici nalik na vanzemaljske brodove! – FOTO

Advertisement

Misterija

Stanovnici Kejptauna u Južnoafričkoj Republici nakon pogleda na nebo verovatno su pomislili da će se na njihov grad spustiti svemirski brod.

Naime, oblaci su se formirali na neverovatan način i izazvali laganu paniku na ulicama velegrada. Sve je ovekovečio fotograf Kajl Midžlof.

– Ovo je apsolutno fantastično. Oblaci su počeli da se formiraju iznad planine u 15 sati, a ja sam sve slikao tri sata posle – rekao je Midžlof i ispričao kako je uslikao spektakularnu fotografiju koju je objavio na Instagramu.

– Vozio sam se na motoru, stao i opalio fotografiju. Čak nisam stigao ni da skinem kacigu. Iskreno, viđao sam ovakve stvari i ranije u svetu, ali nikad u Kejptaunu.

[adsenseyu1]

Iako scena izgleda kao da ju je kreirala neka vanzemaljska sila, meteorolozi imaju objašnjenje šta se dogodilo.

– Oblaci su se formirali na vrhu talasa u atmosferi uzrokovanih zrakom koji dolazi preko planina. Ovo je uobičajena scena, iako oblaci češće poprime oblik lukova – izjavio je meteorolog Skaj njuza Kris Ingland, pojašnjavajući da se ovakvi oblaci nazivaju “lentikularnim oblacima”, što dolazi od latinskog izraza “lens”, odnosno sočivo.

http://twitter.com/monjackson/status/663386594045505537/photo/1

Ovaj prizor fotografisali su i drugi ljudi koji su prisustvovali ovom fenomenu, i okačili su ih na društvene mreže.

(jutarnji.hr)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Kejptaun u strahu: Na nebu se pojavili oblici nalik na vanzemaljske brodove! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.