Krokodil Agro, stvorenje dugo 6,1m, već dugo vlada Severnom Teritorijom, ali, stiže SUPARNIK! – FOTO

Advertisement

Zver

foto: screenshot youtube / youtube

Krokodil Agro, stvorenje dugo 6,1m, već dugo vlada Severnom Teritorijom u Australiji, ali će tron verovatno morati da prepusti Nervoznom Niftiju (na priloženoj slici) teškom 800 kilograma i dugačkom 5,5m.

Pre samo nekoliko godina tako nešto bi bilo nezamislivo. Organizator rečnih krstarenja u Adelejdu Leks Vilson kaže da je tada bilo teško i nahraniti Niftija, jer je bio suviše plašljiv.

– Došao bi do broda i dotakao ga repom i u strahu da je reč o drugom krokodilu pobegao glavom bez obzira“, kaže on. „Plašio se i svakog većeg komada drveta koji liči na krokodila.“

[adsenseyu5]

Međutim, nakon što je nekoliko puta ušao u sukob sa stvarnim suparnicima, konačno se ohrabrio i zauzeo jedan deo reke. Nifti se često sukobljavao s Agrom, koji je sada deka u devedesetim godinama života i koji će uskoro verovatno morati da prepusti tron manjem protivniku.

– Na kraju će se boriti do smrti i pobednik će pojesti gubitnika, kako se ne bi vratio“, smatra Vilson.

Kakva GREŠKA: Krokodil ščepao slona za surlu, a onda… – VIDEO

Međutim, Nifti će morati dodatno da se pomuči da bi održao vođstvo, pošto mu je za petama i zver duga takođe 5,5 metara po imenu Strašni Krok. Sva tri krokodila žive na oko jedan kilometar jedan od drugog.

[adsenseyu5]

– Ne raspirujemo sukobe među njima, ali volimo da ih gledamo. On je vrlo agresivan krokodil i mnogo je ljući od ostalih – kaže Vilson, koji očekuje da će Nifti biti pobednik.

Raspoznaju ga po tamnoj glavi i oštećenoj njušci, koju mu je neko odgrizao pre nekoliko godina. Konačna bitka bi trebalo da se odigra krajem ove godine, kada počne sezona parenja.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net/news.com.au)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Krokodil Agro, stvorenje dugo 6,1m, već dugo vlada Severnom Teritorijom, ali, stiže SUPARNIK! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.