Lider Severne Koreje naredio: Spremite NUKLEARNE RAKETE za „preventivni NAPAD“!

Advertisement

Pretnja

foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je svojoj zemlji da bude spremna da iskoristi svoje nuklearno oružje u svakom trenutku i da preokrene svoju vojni stav na režim „preventivnog napada“ zbog narastujućih pretnji svojih neprijatelja.

Ovu izjavu korejskih zvaničnika prenela je novinska agencija KCNA i tako nastavila dalju eskalaciju napetosti na poluostrvu nakon što je Savet bezbednosti U.N. nametnuo nove stroge sankcije protiv izolovane države zbog njenog nuklearnog programa.

Kim je ovu naredbu izdao tokom vežbe novorazvijenih višeraketnih bacača, objavila je KCNA

Kim je rekao da Severna Koreja treba da „učvrstiti svoju nuklearnu silu kako u kvalitetu tako i kvantitetu“ i naglasio „potrebu da se nuklearne bojeve glave razmeste za narodnu odbranu i budu uvek u pripravnosti kako bi mogle biti ispaljene svakog trenutka“, prenosi KCNA.

„Sada je vreme da usmerimo naš režim vojnog delovanja prema neprijateljima u preventivni napad jednom i u svakom pogledu“, rekao je Kim.

Severna Koreja je ranije pretila napadom na svoje neprijatelje, uključujući Južnu Koreju, Japan i SAD. Vojni stručnjaci sumnjaju da je Severna Koreja razvila sposobnost da lansira raketu dugog dometa sa minijaturnom bojevom glavom i isporuči nuklearno oružje u Sjedinjene države.

Severna Koreja je u četvrtak lansirala nekoliko projektila sa svoje obale u more, koji imaju domet i do 150 kilometara a Ministarstvo Južne Koreje saopštilo je da je to očigledan odgovor na nove sankcija UN.

(Huffington post)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Lider Severne Koreje naredio: Spremite NUKLEARNE RAKETE za „preventivni NAPAD“!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.