Na KORAK od katastrofe: U poslednjem trenutku izbegnuta NAJVEĆA avionska nesreća ikada – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

foto: Printscreen/ Youtube

Avion kompanije Er Kanada gotovo da je sleteo na prilaznu pistu na kojoj su četiri putnička aviona čekala da polete, čime je zamalo izazvao najveću nesreću u istoriji vazduhoplovstva.

Incident se dogodio prošlog petka nakon što je let AC759 iz Toronta za San Francisko dobio dozvolu za sletanje, a pilot je greškom poravnao avion s prilaznom pistom na kojoj su drugi avioni čekali dozvolu za poletanje.

Samo STAJANJE: Ova avio-kompanija planira da ukloni SVA SEDIŠTA iz svojih aviona?!

Nesreća je izbegnuta pošto je u poslednjem trenutku kontrolor leta shvatio šta se događa i hitno naredio pilotu da prekine sletanje. U sledećem pokušaju kanadski avion je sletio bez problema.

[adsenseyu5]

Bivši pilot kompanije Junajted Erlajns i direktor firme Aero Konsalting, Ros Amer, je izjavio da ako se sve tako dogodilo, onda se skoro desila najveća vazduhoplovna nesreća u historiji.

„Ako možete da zamislite kako se Eirbus sudara sa četiri puna putnička aviona onda možete da pretpostavite koliko bi strašno to bilo“, naveo je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: avaz.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Na KORAK od katastrofe: U poslednjem trenutku izbegnuta NAJVEĆA avionska nesreća ikada – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.