Nakon kritike pape Franje, prepolovio se broj italijanskih hodočasnika u Međugorju!

Ilustracija

Prepolovio se broj italijanskih hodočasnika u Međugorju otkako je Papa poslednji put kritički i sa ironijom govorio o “međugorskom fenomenu”.

Britanski Catholic Herald (Katolički glasnik), pozivajući se na The New York Times tvrdi da se smanjio i broj ostalih hodočasnika.

Ipak, Italijani su, koliko zbog geografske blizine, toliko i zbog popularizacije Međugorja u Italiji, bili najčešći i najbrojniji u hercegovačko marijanskom središtu kojim upravljaju franjevci, koji su inače u sukobu s mesnim biskupima Ratkom Perićem.

Papa Franja je u avionu kojim se 9. juna vraćao iz Latinske Amerike na novinarsko pitanje odgovorio veoma ironično, o onima kojima se ukazuje Gospa i preko kojih navodno Bogorodica šalje poruke, po narudžbi, u unapred određeni dan i sat. On je tada najavio i da će se u Vatikanu “uskoro” raspravljati o Međugorju.

I zaista 24. juna Kongregacija za veru raspravljala je i prihvatila zaključke Međunarodnog istražnog povereništva o “međugorskom fenomenu”. Ti zaključci nisu objavljeni, ali je “procurila” ocena „da u Međugorju nije bilo nikakvih natprirodnih pojava.

Još pre toga je ta ista Kongregacija poslala biskupima u svetu upute, kojima su u svojim dijecezama zabranili organizovane nastupe međugorskih „vidovnjaka“ prenosi Jutarnji.hr.

Ako je verovati podacima koje objavljuje Catholic Herald, to je ozbiljno pogodilo međugorski verski biznis.

(jutarnji.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nakon kritike pape Franje, prepolovio se broj italijanskih hodočasnika u Međugorju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.