Naučnici sa Kube, na osnovu Teslinog otkrića, napravili čudesan lek za kožne bolesti!

Advertisement

Ilustracija

foto: skandalozno.rs/Dalibor Ogrizović

Jedan od najpoznatijih srpskih i svetskih pronalazača i naučnika Nikola Tesla, autor više od sedam stotina patenata u oblasti fizike, elektrotehnike i radiotehnike, patentirao je između ostalog i lek za lečenje kožnih oboljenja a ovo njegovo otkriće danas proizvode Kubanci.

Radi se o ozoniranom suncokretovom ulju, koje eliminiše rane na koži izazvane gljivičnim oboljenjima, čak i dijabetesnim stopalom.

Tesla, koji je, naime, uporno preporučivao ozon za lečenje, prvi je osmislio aparat za ozoniranje, odnosno za produkciju ovog gasa, i taj generator, između ostalog i zaštitio.

– Takav ozon je ubacio u vodu, ali je na isti način napravio i ozonirano suncokretovo ulje.  Oba proizvoda delio je prijateljima, a pogotovo ulje kako bi se izborili sa kožnim oboljenjima, stomačnim parazitskim oboljenjima, povredama, ranama – priča za Telegraf Zoran Vujović, čija je firma zastupnik kubanskog instituta CIMAB za zemlje bivše Jugoslavije.

Otkriće Nikole Tesle, koje on nije patentirao, iskoristili su stručnjaci iz Havane. Napravili su dva preparata, oba su na bazi ozoniranog ulja iz semenki suncokreta,  s tim da se jedan koristi za lečenje bolesti kože a drugi za parazitska oboljenja creva.

– Ozorinarana voda, koju je Tesla pravio, koristila se da ubije mikrobe i bakterije. Ulje koje prave Kubanci, na osnovu njegovog otkrića, ima dve primene. Jedno je ulje topiko koje se nanosi na kožu i rešava sve probleme na njoj izazvane gljivicama. Zatvara rane koje one izazivaju, pa čak i one koje nastaju usled dijabetesnog stopala – objašnjava Vujović.

Drugo ulje, koje je takođe sa ozonom, može da se pije:

– Njega, uglavnom, koriste osobe koje imaju parazitska oboljenja, jer ubija sve parazite u organizmu – kaže on i za kraj dodaje da, postoje velike šanse, da ovi proizvodi kod nas stignu već sledeće godine.

S obzirom na to da Kubanci nemaju suncokretovo jestivo ulje, oni ga uvoze iz Španije.

(telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Naučnici sa Kube, na osnovu Teslinog otkrića, napravili čudesan lek za kožne bolesti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.