„NE POMINJITE SRBE I PAZITE NA MINE“: Poznata televizija jedne države iz Evrope ovako priprema turiste za odlazak u Hrvatsku!

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Britanski TV kanal „Trevel“ (Travel) savetovao je Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku, da ne pominju Srbe i Jugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok voze i da poštuju hrvatske svece.

„Ako Hrvatsku povežete sa Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima“, preporučuje ovaj britanski televizijski kanal u tekstu na svojoj internet stranici.

Britanskim turistima savetuju da paze na mine zaostale iz proteklog rata, ako se kreću po šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu.

 

[adsenseyu5]

Turistima preporučuju da je bolje da se voze autobusom, jer hrvatske železnice ne povezuju gradove na jugu.

„U Hrvatskoj je lako unajmiti automobil, ali su gotovo svi sa manualnim menjačem. Ne pričajte na mobilni telefon dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj“, navodi kanal „Trevel“.

U tekstu se dalje navodi da vozači u Hrvatskoj ponekad agresivno pretiču, pa je bolje gledati na put nego na okolinu, prenosi portal „Indeks“.

„Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju“, upozorava poznati britanski kanal.

„GROM IZ VEDRA NEBA“: Sudovi iz Italije podržali TUŽBU protiv NATO

Turistima je savetovano i da obrate pažnju na svetilišta u Hrvatskoj, te da se prema njihovim crkvama odnose sa poštovanjem.

Među savetima je i da se turistkinje u toples mogu skinuti na gradskim plažama, ali da moraju biti diskretne na jugu, gde je stanovništvo više konzervativno.

„Nikako to nemojte činiti u Vrbniku na Krku i uopšte u blizini crkvi“, navodi britanski kanal.

(Skandalozno.rs/Blic.rs/izvor:Srna)

[adsenseyu2]

 

Budite prvi sa komentarom na članku "„NE POMINJITE SRBE I PAZITE NA MINE“: Poznata televizija jedne države iz Evrope ovako priprema turiste za odlazak u Hrvatsku!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.