Ne prodaju ga NIKOM: Rusija uvodi u svoje naoružanje savršeni S-500 – VIDEO

Advertisement

Rusija

foto: Printscreen Youtube

Rusija će 2019. godine uvesti u svoje naoružanje savršeni protivvazdušni sistem “S-500″, koji će upravljati svim sistemima ovog tipa u Rusiji, najavljuje zvanična Moskva.

S-500″ je nova generacija sistema za protivvazdušnu odbranu “zemlja-vazduh” – univerzalni dalekometni sistem sa mogućnošću presretanja letećih objekata, što mu omogućava delovanje u sistemu protivraketne odbrane.

Ovaj sistem će obarati sve ciljeve, počevši od malogabaritnih projektila, pa sve do svemirskih aparata u Zemljinoj orbiti.

“S-500″ uništava ciljeve u prečniku od 600 kilometara i moći će istovremeno da otkrije i uništi deset balističkih nadzvučnih ciljeva koji razvijaju brzinu od sedam kilometara u sekundi, a uništavaće i bojeve glave hipersoničnih raketa.

[adsenseyu5]

Ovaj sistem postaće i osnovna jedinica nacionalnog sistema za protivvazdušnu odbranu koji se gradi u Rusiji, ističe komandant jedinice za protivraketnu odbranu Prve armije protivvazdušnog i protivraketnog delovanja general Andrej Čerubin u intervjuu za list “Crvena zvezda”.

“S-500″ će uništavati ciljeve na visini od 100 kilometara iznad Zemlje.

Osim lansera sa raketama, za sistem “S-500″ pravi se poseban radar koji će integrisati podatke i druge radare i raspoređivati ​​ih svim ostalim sistemima protivraketne odbrane određujući ujedno iz kojeg sistema će se gađati konkretan cilj u zavisnosti od važnosti.

Rusi u bliskoj budućnosti ne planiraju da izvoze najnovije modele naoružanja, uključujući tenk “Armata”, “S-500″ i lovac pete generacije “Suhoj PAK FA T-50″, izjavio je generalni direktor “Rosoboroneksporta” Aleksandar Mihejev.

Načelnik Obalske straže SAD Pol Zukunft: Rusija nam je na Arktiku dala „šah-mat“

Među razlozima za takvu odluku on je naveo i činjenicu da se realizacija isporuke te tehnike može sprovoditi samo nakon primanja u naoružanje, osvajanja serijske proizvodnje i zadovoljenja potreba ruskog vojnog resora.

Rosoboroneksport” je spreman da isporuči oružje i zemljama NATO-a, uz odgovarajuću odluku predsednika Rusije i odustajanje zapadnih zemalja od nelojalne konkurencije, navodi “Ruski vjesnik”.

[adsenseyu1]

Pogledajte video:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/Srna)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ne prodaju ga NIKOM: Rusija uvodi u svoje naoružanje savršeni S-500 – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.