Nema skrivanja: U ruskom bombardovanju ubijen general Bakdaš koji je učestvovao u obaranju SU-24 – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

U odmazdi ruskih i sirijskih snaga u Latakiji je ubijen islamistički general koji je s Turskom koordinirao obaranje ruskog aviona Su-24.

Danas je i službeno potvrđeno da je brigadni general Rašid Bakdaš, koji je početkom sirijskog sukoba dezertirao iz Sirijske Arapske Vojske i pridružio se islamističkim militantima u Latakiji, ubijen u žestokom ruskom bombardovanju planina Džabal Turkman, posle čega su u to područje ušle snage sirijske vojske i Hezbolaha i potisnule islamiste Al-Nusra Fronta i militante „Turkestanske islamističke stranke“ (Turkestan Islamic Party).

http://twitter.com/CasualtyCounter/status/669940456319492097/photo/1

Vest je prvo objavio sirijski portal Waha Report, a kasnije je na Twitteru potvrđena od strane takozvane „Slobodne sirijske vojske“ i na islamističkoj stranici Ahrar Al-Mgheer koja navodi da je brigadni general Rašid Bakdaš „umro kao mučenik u turskoj bolnici“ od posledica ranjavanja u ofanzivi ruskog vazduhoplovstva i sirijskih kopnenih snaga u Latakiji.

[adsenseyu1]

Kako su izvestili mediji, prema dostupnim informacijama, general Bagdaš je zajedno s militantima „Turkestanske islamističke stranke“ sa sirijske strane granice koordinirao obaranje ruskog aviona Su-24.

(kurir, altermainstream.info, news front)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nema skrivanja: U ruskom bombardovanju ubijen general Bakdaš koji je učestvovao u obaranju SU-24 – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.