Nemačka javnost je u šoku: U novogodišnjoj noći, velike grupe migranata silovali i pljačkali Nemice!

Ilustracija

Nemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je u novogodišnjoj noći došlo do više seksualnih napada, silovanja i pljačkanja žena u nekoliko većih nemačkih gradova.

Počinioci su bili uglavnom muškarci iz severne Afrike.

„Potpuno je neprihvatljivo da naši gradovi postanu zone bezakonja. Naši građani i naši gosti se moraju osećati sigurno“, rekla je gradonačelnica Kelna Henrijeta Reker.

Kako prenose mediji, danas će biti održan krizni sastanak na kojem će predstavnici politike i policije pokušati da analiziraju kako je došlo do eskalacije situacije u novogodišnjoj noći kada je, prema sadašnjim saznanjima, grupa od preko hiljadu stranaca iz arapskog tj. severnoafričkog područja, počela da divlja na i oko glavne železničke stanice u Kelnu.

Tom prilikom je došlo do masovnog seksualnog zlostavljanja žena, pljački, a prijavljen je i jedan slučaj silovanja.

„Bilo je strašno, bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastvovali“, svedočila je jedna od oko stotinjak osoba koje su podnele kaznenu prijavu.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Ralf Jeger najavio je da ce policija „sistematski“ obraditi svaki slučaj i da će ubuduće biti pojačano prisutna na osetljivim mestima.

„Mi ne možemo prihvatiti da se grupe muškaraca iz severne Afrike organizuju kako bi bespomoćne žene ponižavali drskim seksualnim napadima“, rekao je Jeger.

I savezni ministar pravosuđa Heiko Mas je najavio kažnjavanje počinitelja „do zadnjeg“.

Prema aktualnim saznanjima policije, među počiniocima su tražioci azila iz severnoafričkih zemalja uzrasta od 15 do 35 godina koji, s obzirom da nemaju izgleda za sticanje trajnog izbegličkog statusa, u Nemačku ciljano dolaze kako bi se za vreme dok im traje proces obrade zahteva za azilom bavili kriminalom, prenosi Hina.

Nakon što su mediji počeli da pišu o događajima u Kelnu, i iz drugih gradova poput Hamburga i Štutgarta pristigle su vesti o sličnim slučajevima.

Prema pisanju onlajn portala Hafington post, trgovina drogom u Kelnu i drugim većim nemačkim gradovima je „čvrsto u rukama“ severnoafričkih bandi koje u prihvatilistima za izbeglice regrutiraju nove kriminalce.

Ali, napadi koji su se u novogodišnjoj noći odvijali na železničkim stanicama nemačkih gradova predstavljaju, kako je rekao predsednik policijske uprave Keln Volfgang Albers, „novu dimenziju“ nasilja.

(tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nemačka javnost je u šoku: U novogodišnjoj noći, velike grupe migranata silovali i pljačkali Nemice!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.