Neviđeno do sada: Predstavljen ruski helikopter-transformer! – VIDEO

Advertisement

Novo

foto: printscreen YouTube

Na avio-salonu MAKS 2017 u Žukovskom kraj Moskve prvi put je predstavljen helikopter-transformer MI-8AMT, koji se iz transportera za samo 60 minuta može pretvoriti u putnički, a u luksuznu letelicu za svega tri sata.

Mi-8AMT je već u upotrebi, a samo od početka ove godine proizvođač „Helikopteri Rusije“ je kupcima isporučio dva takva helikoptera.

U transportnoj varijanti, Mi-8AMT može da preveze do 26 ljudi i do 4 tona tereta. U slučaju hitnog iskrcavanja pripadnika desantnih jedinica ili spasilaca, u helikopteru postoje tri tačke za desant bez padobrana tj. uz pomoć specijalne sajle.

Helikopter je opremljen opremom za traganje i spasavanje — sajlama LPG-150 i reflektorom TSL-1600, pa može da se koristi i u te svrhe.

Povećana bezbednost leta je osigurana ugradnjom sistema za rano upozoravanje blizine zemlje, tla (EGPVS).

Luksuzni salon je predviđen za 13 putnika, u pratnji stjuardese, i pruža putnicima visoku udobnost i komfor.

[adsenseyu5]

Ima sedišta za svakog putnika i udobne divane, stolove na rasklapanje, savremene komunikacijske i multimedijalne sisteme, a takođe i garderober, mini-bar za posluženje, toalet i sl.

„Univerzalnost je jedan od onih kvaliteta zbog kojeg ruske helikoptere korisnici toliko cene u celom svetu. Naše letelice su se pokazale uspešnim i prilikom izvršavanja sanitarnih, tragačkih i spasilačkih zadataka, patroliranja, eliminisanja posledica od vanrednih situacija, kao i u prevozu putnika i tereta. Pozitivne reakcije prvih kupaca i interesovanje novih dovele su do toga da se nastavi proizvodnja i isporuke helikoptera-transformera Mi-8AMT“, rekao je generalni direktor holdinga „Helikopteri Rusije“ Andrej Boginski.

„Helikopteri Rusije“, koji ulaze u sastav državne korporacije „Rosteh“, jedan su od svetskih lidera u proizvodnji helikoptera i jedini su konstruktor i proizvođač helikoptera u Rusiji.

Holding je osnovan 2007. godine.

[adsenseyu1]

U sastav holdinga ulazi pet fabrika, dva konstruktorska biroa, a takođe ima i postrojenja za proizvodnju i održavanje delova, pogone za remont i servis, koji klijentima u zemlji i inostranstvu pružaju kompletne usluge i nakon isporuke helikoptera.

RUSKE LETEĆE TVRĐAVE: Novi helikopteri rasturili prvo borbeno krštenje! (VIDEO)

Redovni kupci holdinga su Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za vanredne situacije Rusije i druge državne korporacije, kao i brojne ruske i strane kompanije.

Prošle godine su „Helikopteri Rusije“ isporučili 189 helikoptera i ostvarili prihod od 214,3 milijarde rubalja.

Međunarodni avio-kosmički salon MAKS 2017 održava se na aerodromu Žukovski u Podmoskovlju i trajaće do nedelje, 23. jula.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Neviđeno do sada: Predstavljen ruski helikopter-transformer! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.