Nije isključena mogućnost da je reč o koordinisanim napadima na pravoslavnu veru! – VIDEO

Advertisement

Gašenje požara

foto: AP

Šefovi Zvanične vatrogasne službe grada Njujorka (FDNY) istražuju o tome da li je požar koji je progutao Sabornu crkvu Svetog Save na Menhetnu povezan sa istovetnim požarima u pravoslavnim crkvama u Australiji i Rusiji, objavljeno je danas na sajtu „Njujork posta“, koji se poziva na neimenovane izvore.

Isti izvori su rekli da nije isključena mogućnost da je reč o koordinisanim napadima na pravoslavnu veru, navodi njujorški list.

[adsenseyu1]

„Želimo da utvrdimo da li postoji bilo kakva veza (između tih požara)“, rekao je izvor blizak istrazi, dodavši da zvaničnici „pokušavaju da dođu do informacija iz prve ruke“ iz crkava u Australiji i Rusiji. Neimenovani izvor je konstatovao da su požari izbili istog dana i da crkve u kojima su se dogodili pripadaju istoj veri.

„Jedan od izvora toplote su sveće. Zgrada ima i grejanje i struju, koji su takođe toplotni izvori. Međutim, nećemo reći da su sveće uzrok požara samo zato što su se nalazile u crkvi. To bi od nas bilo nesmotreno“, zaključio je izvor na koji se poziva „Njujork post“.

Komesar njujorške vatrogasne službe Danijel Nigro rekao je juče da su požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku izazvale neugašene sveće.

[adsenseyu1]

On je rekao da je sveće koje su još tinjale čuvar stavio u kutiju, preneo je „Njujork dejli njuz„.

OTKRIVENO: Pronađen uzrok POŽARA u kome je izgorela srpska crkva u NJUJORKU

U četiri pravoslavne crkve širom sveta izbili su požari tokom uskršnjih praznika. Osim crkve Svetog Save na Menhetnu, u kojoj je požar izbio samo nekoliko sati pošto su vernici u njoj završili uskršnju liturgiju, u požaru je uništena makedonska crkva u Sidneju, i tom prilikom povređena su dva vernika i nekoliko vatrogasaca.

U Australiji je požar izbio i u grčkoj crkvi u Melburnu, a na severu Rusije požar je izbio u kompleksu manastira Valam.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nije isključena mogućnost da je reč o koordinisanim napadima na pravoslavnu veru! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.