Novi snimci preleta ruskih borbenih AVIONA preko američkog razarača USS Donald Cook – VIDEO

Advertisement

Prelet aviona

foto: printscreen YouTube

Američka ratna mornarica pustila je novi video dva ruska lovca i helikoptera koji su pre nekoliko nedelja u niskom letu preleteli američki razarač USS Donald Cook.

Amerikanci smatraju da je ovo samo poslednja u nizu provokacija između ruskog vazduhoplovstva i američkih ratnih brodova.

U jednom trenutku može se videti kako ruski lovac leti toliko nisko da se mogao čuti i jedan od članova posade na brodu kako govori: „O moj bože!“

Američka mornarica izdala je službeno saopštenje u kojem osuđuje ruske niske letove.

[adsenseyu1]

„Duboko smo zabrinuti zbog neprofesionalnosti ruskog vazduhoplovstva. Ovakve akcije nepotrebno dižu tenzije između dve zemlje i mogle bi rezultirati nesrećom u kojoj bi neko mogao i da pogine“, piše u saopštenju.

Ovo nije jedini incident u poslednje vreme. Zajedničko im je to da se svi događaju na Baltičkom moru, području za koje Rusi ponovno pokazuju interes.

[adsenseyu1]

Ipak, nisu svi u američkoj mornarici spremni da nasednu na provokaciju. Tako admiral Džon M. Ričardson smatra da se radi o „pokazivanju mišića“.

„Ne verujem da Rusi pokušavaju da isprovociraju incident. Mislim da nam šalju signal i žele da pokažu da su svesni našeg prisustva na Baltiku“, zaključuje Ričardson.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

1 komentar na "Novi snimci preleta ruskih borbenih AVIONA preko američkog razarača USS Donald Cook – VIDEO"

  1. pa sta nije balticko more americko, dobro je dok vam samo ovo rade, a nebi me cudilo da iskristite priliku pa kod sledeceg preleta sami sebe raznesete kako bi jadni opet bili napadnuti slicno onome od 11 septembra kada ste samarali sami sebe, ko vas je.. I vama ce doci kraj kad tad

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.