Odgovor na terorizam: Francuska razmatra zatvaranje džamija?

Advertisement

Ilustracija

Predlog zatvaranja džamija, u kojima se okupljaju radikalni islamisti u Francuskoj, biće uskoro predat vladi na razmatranje, najavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev nakon smrtonosnih napada u Parizu i proglašenja vanrednog stanja.

„Vanredno stanje je želja… da se čvrsto i odlučno pristupi proterivanju onih koji treba da budu proterani jer propovedaju mržnju u Francuskoj, nezavisno od toga jesu li učestvovali ili su osumnjičeni za učestvovanje u aktivnostima s terorističkim obeležjima“, rekao Kaznev za TV Frans 2.

„To znači – a već sam u tom pravcu dao uputstva i o tome će se raspravljati u vladi – i zatvaranje džamija u kojima pojedinci šire mržnju ili pozivaju na nju.

To sve treba sprovesti krajnje odlučno“, istakao je i upozorio da će se nepokolebljivo sprovoditi sve mere koje predviđa vanredno stanje, od stavljanja pojedinaca u kućni pritvor do pretresa stanova i kuća, prenela je agencija Hina.

Podsećamo, u petak veče su na više lokacija u Parizu izvedeni teroristički napadi u kojima je poginulo više od 130 ljudi.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Odgovor na terorizam: Francuska razmatra zatvaranje džamija?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.