Otkriće ruskih HAKERA: Bivši američki državni sekretar Kolin Pauel tvrdi da Izrael ima 200 komada NUKLEARNOG oružja

Advertisement

Intervju

foto: AP

Bivši američki državni sekretar Kolin Pauel tvrdi da Izrael ima 200 komada nuklearnog oružja, a to je naveo u imejlu koji su ove nedelje objavili ruski hakeri, navodi list Tajms of Izrael u onlajn izdanju.

[adsenseyu5]

Pauel je taj imejl uputio donatoru američke Demokratske stranke Džefriju Lidsu, komentarišući govor koji je izraelski premijer Benjamin Netanijahu održao u Kongresu u martu 2015. o opasnostima koje predstavlja nuklearni sporazum sa Iranom.

[adsenseyu1]

Bivši šef američke diplomatije izrazio je sumnju u tom da će iranske vlasti upotrebiti atomsku bombu čak i kad bi je se domogle, pošto, kako je naveo, „momci u Teheranu znaju da ih Izrael ima 200, i sve su usmerene ka Teheranu, a mi (Amerikanci) ih imamo na hiljade“.

Izrael zastupa politiku takozvane nuklearne dvosmislenosti, pri čemu javno niti potvrđuje, niti opovrgava postojanje atomskog arsenala.

[adsenseyu1]

Prema izveštaju Saveta američkih naučnika, međutim, veruje se da Izrael poseduje između 80 i 400 komada nuklearnog oružja, mada su autori tog dokumenta procenili da je njihov broj bliži 80, navodi izraelski list.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Otkriće ruskih HAKERA: Bivši američki državni sekretar Kolin Pauel tvrdi da Izrael ima 200 komada NUKLEARNOG oružja"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.