Ovo proročanstvo vođe Islamske države ni u najcrnjem snu ne bi preneli svojim sledbenicima

Proročanstvo

Fanatizam boraca Islamske države hranjen je apokaliptičnim predviđanjima o “kraju sveta”, “novom poretku” i sličnim koještarijama.

I dok se imami ISIS trude da nivo propagande zadrže na “MAX” stepenu, postoji jedno proročanstvo koje ni u najcrnjem snu ne bi preneli svojim sledbenicima.

Jer, ovo proročanstvo bi, ukoliko bi se za njega pročulo, ugrozilo legitimitet samog kalifata koji su fanatici osnovali na teritorijama Iraka i Sirije. O čemu je reč, objasnio je Vil Mekkants, direktor projekta odnosa SAD sa islamski svetom, u svojoj knjizi “ISIS apokalipsa”.

“Postoji jedno proročanstvo o Antihristu koje Islamska država i njeni ideolozi studiozno izbegavaju, iako se nalazi među ostalim proročanstvima koja oni propovedaju: “Antihrist će se pojaviti u praznini između Šama (Sirija) i Iraka”, piše Mekkants. Ovo je, kao što vidite, tačna lokacija na kojoj se danas nalazi Islamska država.

Da ne bi bilo nejasnoća o tome zašto ovo smeta džihadistima, treba napomenuti kakvo mesto Isus ima u učenju Islama.

Kuran opisuje Isusa kao božjeg poslanika, a njegove sledbenike kao najbliže u ljubavi vernicima”, piše Mekkants. “Ali proročanstva koja se pripisuju Muhamedu, a izvan Kurana su, predviđaju da će se Isus vratiti da se bori sa Muslimanima, protiv nevernika. Kao i u Bibliji, pojava Isusa nagoveštava Poslednje dane…”

“On će voditi Muslimane u ratu protiv Jevreja, koji će se boriti na strani Antihrista”, piše Mekkants o ovom proročanstvu.

Jasno je, iz svega navedenog, da bi širenje proročanstva o “Antihristu koji se rađa između Sirije i Iraka” među muslimanskim vernicima imalo pogubne posledice po postojanje ISIS, koje se zasniva na ovakvoj vrsti fanatičnog praznoverja. 

(biznis insajder)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo proročanstvo vođe Islamske države ni u najcrnjem snu ne bi preneli svojim sledbenicima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.