Papa Franja: Ceo svet je u ratu! – VIDEO

Advertisement

Ovo je rat!

Papa Franja je još jednom iznenadio vernike Rimokatoličke crkve, ali i ostale, kada je tokom prošlonedeljne mise u Rimu rekao kako će proslava predstojećeg Božića biti “obična šarada” jer je ceo svet u ratu.

– Blizu smo Božića. Bit će tu svetla, zabave, ukrašenih jelki, jaslica – sve okićeno – dok u svetu traje rat. Sve je to obična šarada. Svet nije shvatio put mira. Ceo svet je u ratu. Rat može biti opravdan iz brojnih razloga, ali kada je ceo svet u ratu, kao što je danas, onda nema opravdanja – rekao je.

Upotrebio je reč francuskog, tačnije provansalskog porekla, “šarada”, koja izvorno znači “duhovit razgovor”, ali se najčešće koristi u smislu “zagonetke”. U prenesenom značenju, u kom ju je upotrebio i papa, šarada bi bila zbivanje puno privida.

[adsenseyu1]

Umesto tih slika punih blještavila i slavlja, poglavar Katoličke crkve poziva na “saosećanje sa žrtvama terorističkih napada i ratova”.

– Šta će ostati iza ovog rata usred kog smo sada? Ruševine, hiljade dece bez obrazovanja, tolike nevine žrtve i puno novca u džepovima trgovaca oružjem – objasnio je.

Da podsetimo, on je sličnom tvrdnjom iznenadio javnost kada je izjavio da su teorija evolucije i teorija Velikog praska tačne i da “Bog nije mađioničar sa čarobnim štapićem”.

Pogledajte video:

(net.hr)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Papa Franja: Ceo svet je u ratu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.