Predstavljamo vam 6 novih američkih SUPERORUŽJA – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

foto: Rojters

Agencija američkog Ministarstva odbrane dobila je u ovogodišnjem budžetu 5 odsto novca više i ima 80 milijardi dolara za razvoj novih vojnih tehnologija – evo na čemu Pentagon radi.

Evo i nekih od oružja koja će vrlo brzo ući u redovni sastav američke vojske s ciljem da ojačaju vojnu moć, a istovremeno da smanje pogibije vojnika.

Treba imati na umu da je DARPA ponudila na uvid samo deo svojih istraživanja, koja radi u saradnji s najvećim svetskim vojnim industrijama poput „Boinga“ i „Nortrop Grumana“.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Nova verzija nevidljivog bombardera

Reč je o poboljšanoj verziji B-2 koji će biti prekriven novim materijalom, pa ne samo da će odbijati radarske zrake, nego će i menjati boju da bi se utopio u okolnu.

[adsenseyu1]

To je takozvana veštačka mimikrija: tokom dana avion je plav, kad je oblačno siv, a noću crn. Sadašnji bombarder B-2 je jedno od najmoćnijih oružja američkog ratnog vazduhoplovstva.

Foto: BoingFoto: Boing

Laserski top

Već je isproban na brodovima, a sada je u završnoj fazi testiranja slično oružje koje će biti postavljano na kopnena vozila i uništavaće projektile ili bespilotne letelice.

Foto: PentagonFoto: Pentagon

[adsenseyu1]

Polja plazme

Ovo je zasad samo patent, a izgleda kao da dolazi iz „Ratova zvezda“: reč je o poljima plazme koja će delovati kao zaštita od eksplozije u neposrednoj blizini bilo kog vozila

Foto: DARPAFoto: DARPA

Superpodmornica

Radno ime ove podmornice bez posade je „Morski lovac“. Opremljena je izuzetno sofisticiranim uređajima i mođe da prati najtiša neprijateljska plovila.

Foto: DARPAFoto: DARPA

Svaki veći brod – nosač aviona

Fregate i krstarice dobiće posebno dizajnirane bespilotne letelice koje će jačati zaštitu i borbenu moć, pa će tako svaki veći brod istovremeno biti nosač aviona.

Foto: DARPAFoto: DARPA

Samoleteća granata

Pametan projektil koji će tokom leta menjati putanju već u zavisnosti od toga kako se pomera cilj. Crveno je predviđeni let, a zeleno stvarni.

https://youtu.be/55Ay1P5toYM

(jutarnji.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Predstavljamo vam 6 novih američkih SUPERORUŽJA – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.