Prosto NEVEROVATNO! Paraolimpijac brži od rezultata kojim je osvojeno olimpijsko zlato!

Rekord

foto: Tanjug/AP

Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru održana je nestvarna finalna trka na 1.500 metara za veoma slabovide takmičare.

U trci ne samo da je oboren svetski rekord, već je ostvaren rezultat bolji od onog koji je bio dovoljan za zlato na nedavnim Olimpijskim igrama.

Alžirac Abdelatif Baka ima 22 godine. I spada u paraolimpijsku klasu T13. Ono „T“ je oznaka za sportiste koji nastupaju na stazi, a 13 je treća kategorija za slepe i slabovide osobe.

T11, naime, čine slepi paraolimpijci koji trče uz pomoć vodiča, T12 su veoma slabovidi koji takođe imaju vodiče, a u T13 klasi, u koju spada i junak ove priče, svrstani su oni paraolimpijci koji izuzetno slabo vide, ali koji mogu da nastupaju bez vodiča.

I, u finalu na 1.500 metara, Abdelatif Baka je rezultatom 3:48,29 postao novi svetski paraolimpijski rekorder i novi paraolimpijski šampion.

Međutim, ono što je nestvarno je da je taj njegov rezultat bolji od rezultata (3:50,00) kojim je Amerikanac Metju Sentrovic osvojio zlato na prošlomesečnim klasičnim Olimpijskim igrama.

Štaviše, da je Sentrovic nastupio minule noći u Riju i ostvario isti rezultat kao u svom avgustovskom finalu, ostao bi ne samo bez zlata, već bez medalje. Jer, ne samo Abdelatif Baka, već čak četiri slabovida paraolimpijca trčala su brže od olimpijskog šampiona.

I ne čudi. Kada oči ne vide najbolje cilj, onda je srce to koje vodi ka njemu.

(Skandalozno.rs, Izvor: sport.blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Prosto NEVEROVATNO! Paraolimpijac brži od rezultata kojim je osvojeno olimpijsko zlato!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.