Rok 3 godine: Ukrajina gradi veliki ZID na granici s Rusijom

Advertisement

Ilustracija

Počeli su inženjersko-tehnički radovi na izgradnji „Zida“ na granici s Ruskom Federacijom u Luganskoj oblasti, saopštio je zamenik ministra za pitanja privremeno okupiranih teritorija Ukrajine Georgij Tuka u razgovoru za televizijski kanal „112 Ukrajina“.

„Već su stigli timovi geologa i geodeta. U toku su ispitivanje sastava tla, pripremni radovi za tehničke zadatke, rade dve velike grupe duž linije razgraničenja.

Već su prijavljene dve parcele koje su poljoprivrednici, uprkos upozorenjima, zasejali žitaricama. Radovi će ipak biti nastavljeni“, izjavio je Tuka.

On je dodao da svi objekti mogu da budu izgrađeni u planiranom roku, „ukoliko bude dovoljno finansijskih sredstava“.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko ranije je izjavio da će Kijev na granici s Rusijom, ukoliko to bude bilo potrebno, podići savremeni moćni kompleks odbrambenih objekata.

Kasnije je bivši ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk objavio da počinje izgradnja „realne državne granice s Ruskom Federacijom“ i da je projekat dobio naziv „Zid“ (kasnije je Jacenjuk predložio da se nazove „Evropska kapija“).

Mediji navode da će granica biti obezbeđena protivtenkovskim rovovima, osmatračnicama visokim 17 metara, sredstvima za nadzor, signalizaciju i odbranu, kao i specijalnim punktovima za graničare.

„Zid“ nameravaju da podignu u roku od tri godine.

Jacenjuk je u februaru izjavio da je program ispunjen 20 odsto.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com, foto: pixabay)

1 komentar na "Rok 3 godine: Ukrajina gradi veliki ZID na granici s Rusijom"

  1. Milos Milosavljevic | 15. maja 2016. u 08:54 | Odgovori

    Bolje da novac koji ce da potrose za taj famozni zid daju sirotinji. Klasika, politicari se igraju ratnih igara, trose kintu nemilice. Svi su isti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.