Rusi sravnili sa zemljom komandni centar Islamske države! – VIDEO

Ilustracija

Ruski borbeni avioni četvrti uzastopni dan sprovode vazdušne napade u Siriji i gađaju glavna uporišta Islamske države (IS), saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, nakon medijskih izveštaja da Moskva zapravo gađa položaje sirijskih pobunjenika.

– Tokom nekoliko ruskih napada na pozicije IS zapadno od grada Raka tokom noći u tom gradu su se čule eksplozije – rekao je šef Opservatorije Abdel Rahman za agenciju Frans pres.

Raka je od 2013. defakto “prestonica” ekstremističke grupe IS. U ruskim vazdušnim udarima u provinciji Raka je u četvrtak poginulo 12 džihadista, saopštila je Opservatorija, nakon što se Moskva našla pod optužbama Vašingtona da navodno cilja pozicije umerenih pobunjenika, odnosno protivnika sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Foto: AP/Tanjug

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je juče da su ruske vazduhoplovne snage u toku 24 sata izvele 18 vazdušnih udara na položaje IS u severozapadnom i zapadnom delu Sirije, tokom kojih su uništeni komandni centar i kamp za obuku te ekstremističke organizacije.

Predsednik SAD Barak Obama upozorio je da je ruska agresivna vojna kampanja podrške Asadu “recept za katastrofu”, dodajući da Moskva ne pravi razliku između IS i umerene opozicije u Siriji koja želi odlazak Asada sa vlasti. Koalicija zemalja predvođena Amerikom bombarduje pozicije IS od septembra prošle godine.

Pogledajte video:

(Tanjug, foto: AP/Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusi sravnili sa zemljom komandni centar Islamske države! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.