Rusija dobila superoružje: Ovaj sistem gasi neprijateljsko naoružanje!

Advertisement

Odgovot

Rusija se pohvalila novim tehnološkim otkrićem koji će predstavljati veliki napredak u ratovanju. Oružane snage Vladimira Putina će moći da unište neprijateljske vojne satelite i “isključe” protivničko naoružanje.

Novi sistem će prigušiti i onemogućiti sisteme navođenja krstarećih raketa sa Zapada i drugog visoko-preciznog naoružanja. Idejni tvorci ovog sistema navode kako je reč o “potpuno novom sistemu elektronskog ratovanja“ koji se može postaviti na sve vrste vozila – od kopnenih preko vazdušnih do vodenih.

– Sistem će ciljati neprijateljske taktičke, strateške i letelice na nosačima kao i svu elektronsku opremu i ugušiti delovanje vojnih satelita – objasnio je Juri Majevski, zamenik šefa ruske Radio-elektroničke tehnološke grupe (KRET).

Dodaje kako novi oružani sistem neće biti postavljen na satelite jer je to zabranjeno međunarodnim zakonima koje Rusija poštuje. Neslužbeno predstavljanje novog ruskog superoružja dolazi baš u vreme kada su odnosi Zapada i Rusije na najnižem nivou od pada Sovjetskog saveza i kada se strahuje od novog hladnog rata.

Vladimir Putin je često investirao u obnavljanje vojne moći koja je kaskala za Zapadom od kraja sovjetske ere.

Nova tehnologija će “u potpunosti prigušiti komunikaciju, navigaciju i traženje meta kao i korišćenje visoko-preciznog oružja”, objasnio je Majevski, ali nije otkrivao više detalja.

Dodaje kako će se sistem zapravo koristiti za gašenje neprijateljskog naoružanja.

– Trenutno ga testiramo u našim radionicama. Do kraja godine, komponente sistema bi trebalo da napuste fabrike i da budu prebačene na testne poligone – zaključio je Majevski.

(jutarnji.hr)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija dobila superoružje: Ovaj sistem gasi neprijateljsko naoružanje!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.