Rusija vraća u mornaricu najveći RATNI BROD u istoriji, sada opremljen moćnim naoružanjem!

Advertisement

Ilustracija

foto: Rojters

Razvijeni u kasnim sedamdesetim godinama prošlog veka, ruski ratni brodovi klase „Kirov“ važe za najveća borbena plovila na svetu. Danas, Rusija planira da moćni „Kirov“ ponovo vrati u upotrebu, sa daleko modernijim naoružanjem.

Skoro 300 metara dugački i teški oko 25 hiljada tona, brodovi iz klase „Kirov“ su pravi mornarički džinovi. Ipak, danas je u upotrebi samo jedan – brod „Petar Veliki„. Ipak, sudeći po natpisima iz ruskih medija, još jedan brod iz klase „Kiril“ sprema se za povratak u akciju.

Brod „Admiral nakimov“ oprema se najnovijim protivbrodksim, protivvazdušnim i projektilima zemlja-zemlja, prenosi agencija Tas.

Foto: Wikipedia / Wikipedia

Plan je da se „Admiral Nakimov“ pridruži ruskoj floti 2019. godine, kada će „Petar Veliki“ ići na remont i montiranje istovetnog naoružanja.

„Morski džinovi“ biće opremljeni projektilima „Kalibr“, kojima su iz Kaspijskog mora gađani položaji ISIS-a u Siriji, zatim hipersoničnim projektilima „Zirkon“, koji će biti spremni 2020. godine, i „mornaričkom verzijom“ moćnog PVO sistema S-400.

Čitav projekat rekonstrukcije brodova koštaće 33.5 miliona dolara, navodi specijalizovani portal „NavyRecognition.com“.

(Business Insider, Blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija vraća u mornaricu najveći RATNI BROD u istoriji, sada opremljen moćnim naoružanjem!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.