Ruska avijacija surova: Džihadisti pretrpeli velike gubitke, mnogi dezertiraju – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

Ruski avioni su u prethodna dva dana izvršili 141 borbeni let, pri čemu su pogodili 472 objekta terorista u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U poslednjih pet dana uništeno je takođe i preko 1.000 ukradenih tankera nafte koji su bili namenjeni rafinerijama Islamske države.

Udari su izvedeni na sedišta u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Homs, Raka i Dejr el-Zor, izjavio je zvanični portparol Ministarstva odbrane Rusije general major Igor Konašenkov.

– Avioni snaga Rusije su izvršili 141 borbeni let i izveli vazdušne udare na 472 objekta terorista u ovim provincijama – rekao je Konašenkov u dnevnom izveštaju.

[adsenseyu1]

On je naglasio da su džihadisti pretrpeli velike gubitke i da mnogi dezertiraju. Uništenje ovih postrojenja je od velikog značaja jer su oba bila glavni izvor finansiranja terorista.

Za vikend je, po njegovim rečima, Rusija nastavila da izvodi aktivna izviđanja ciljeva i udare po određenima bazama grupa ekstremista koje su aktivne u Siriji.

https://www.youtube.com/watch?v=p4KGVW-qESg

– Većina grupa je napustila svoje pozicije u tim oblastima, uprkos pretnjama svojih komandanata i oni odbacuju odeću Islamske države, simbole i ambleme nastojeći da se pomešaju sa lokalnim stanovništvom – istakao je.

[adsenseyu1]

Predstavnik vojnog resora je istakao da su se nakon izvođenja borbenih zadataka, svi ruski avioni vratili u vazdušnu bazu “Hmejmim”.

Pogledajte video:

https://www.youtube.com/watch?v=Cty-RLMIkPg

(rt.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ruska avijacija surova: Džihadisti pretrpeli velike gubitke, mnogi dezertiraju – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.