Ruski udari sa Kaspijskog jezera: Ispaljeno 18 krstarećih raketa, ubijeno oko 600 terorista – VIDEO

Advertisement

Printscreen

Ruska flota stacionirana u Kaspijskom jezeru ispalila je 18 krstarećih raketa pogodivši sedam meta terorista u Siriji, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Gađane su mete u provincijama Raka, Idlib i Alep. Sve mete su uspešno pogođene“, kaže Šojgu. Ruska televizija „Raša Tudej“ je prenela da je u tim vazdušnim napadima poginulo oko 600 terorista.

Poslednji put je tzv. kaspijska flota pokrenula antiterorističku operaciju u Siriji 7. oktobra. Šojgu je, takođe, napomenuo da Islamska država trpi velike gubitke usled ruske intervencije.

Broj ljudi koji dolaze da se bore sa teroristima u Siriji je opao, dok sve veći broj militanata beži iz ratnih zona ka severu i jugozapadu, tvrdi Šojgu.

[adsenseyu1]

Dodao je i da je ruska vojska u vazdušnim udarima uništila više naftnih postrojenja i tankere koje kontroliše Islamska država, čime su smanjeni prihodi terorista od nafte.

U protekla četiri dana, Rusija je izvela 522 leta i ispalila više od 100 krstarećih raketa.

(rt)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ruski udari sa Kaspijskog jezera: Ispaljeno 18 krstarećih raketa, ubijeno oko 600 terorista – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.