Sergej Lavrov: Nijedna strana vojska neće moći da uđe u Siriju dok su tamo ruski avioni!

Advertisement

Ministar Rusije

foto: Tanjug

Nije verovatno da će bilo koja strana vojska moći da izvede kopnenu operaciju u Siriji sve dok su tamo ruski vojni avioni, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući navode turskih zvaničnika da su spremni da pošalju vojsku u Siriju ako bude potrebno.

– Ne mislim da bi iko doneo odluku da igra opasne igre i da dođe u situaciju da izvede provokacije.

Neophodno je edukovati one koji se zalažu za vojnu intervenciju, to bi bila direktna agresija – naveo je Lavrov.

Ruski zvaničnik je na taj način upozorio Tursku i Saudijsku Arabiju da odbace ideju o angažovanju kopnene vojske u Siriji.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

U sredu je turski premijer Ahmet Davutoglu rekao da je Ankara spremna da pošalje vojsku u Siriju ako to bude potrebno kako bi obezbedila sebi sigurnost.

Lavrov je pored odgovora Turskoj istakao i da je tokom pregovora o uspostavljanju primirja u Siriji izvršen veliki pritisak na SAD, čiji predstavnici su želeli da nacrtaju granicu svoje zone mira, uključujući i pozicije koje je okupirala „Nusra front„.

– Neko želi da iskoristi Amerikance i njihov uticaj, ne verujem da je cilj Vašingtona da štiti organizaciju al Nusra front – zaključio je Lavrov.

(B92)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sergej Lavrov: Nijedna strana vojska neće moći da uđe u Siriju dok su tamo ruski avioni!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.