Širom Amerike pronađene BETONSKE STRELICE dugačke oko 22 METRA! – VIDEO

Advertisement

Putokazi

foto: Wikipedia/Dppowell, google/maps

Jedan mladi par naveo je da su do sada otkrili 102 ogrome betonske strelice i da to su neobični simboli koji se mogu videti širom Amerike.

Putnici i planinari se pitaju šta bi mogle da znače i na šta tačno ukazuju.

Ove velike strelice, koje su dugačke oko 22m, zaboravljeni su simbol prošlih vremena. Izgleda kao da su postavljene nasumično, a ove strelice su ranije koristili avioni koji su prevozili poštu širom Amerike. One predstavljaju prvi zemljišni navigacioni sistem na svetu.

[adsenseyu5]

Strelice su postavljene u blizini aerodroma kako bi pokazale pilotima gde dalje treba da lete.

Foto: Wikipedia/Public domain

foto: Wikipedia/Public domain

Sistem dostavljanja pošte avionom započeo je sa radom 1911. godine, a prvi let je bio  iz Petalume do Santa Rose u Kaliforniji. Kako su letovi postajali duži i bilo je više stajališta, strelice i svetionici su pozicionirani kako bi pomogli pilotima. Posle Prvog svetskog rata, američki poštanski servis je počeo da koristi borbene avione za isporuku pošte, a mnoge od njih su vozili bivši vojni piloti.

Od 1924. godine velike strelice su postavljane širom Amerike, nekada i na međusobnoj udaljenosti od oko 17km. Bile su jarko žute boje i nalazile su se pored svetionika, a napravljene su tako da bi mogle da budu viđene i na udaljenosti većoj od 15km.

[adsenseyu1]

U leto te godine prostirale su se od Vajominga do Ohaja, a već sledeće godine prostirale su se do Njujorka. 1929. godine strelice su se nalazile širom cele Amerike.

Pre postojanja satelita i komunikacije radijom, ove strelice su bile način da se garantuje da će piloti naći svoj put, bez obzira na vremenske uslove. Strelice su sada davno zaboravljene, a znanje o njima se vremenom izgubilo.

Foto: Wikipedia/Dppowell

foto: Wikipedia/Dppowell

Postoje entuzijasti koji su naleteli na neke strelice i krenuli da prave mape gde se nalaze.

Često se desi da u ogromnoj pustinji planinari naiđu na neku od ogromnih strelica i do sada ih je pronađeno 102.

Snimak sa betonskim strelicama pogledajte ovde:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/outdoorrevival.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Širom Amerike pronađene BETONSKE STRELICE dugačke oko 22 METRA! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.