Širom PEKINGA osvanuli BILBORDI u čast Velimira Bate Živojinovića, legendarnog VALTERA

Advertisement

Počast Bati

foto: Facebook

Nije tajna da je verovatno najgledaniji film svih vremena upravo „Valter brani Sarajevo“, logično zbog kineske populacije koja se meri milijardama u poslednjim decenijama.

Transparent je osvanuo na jednoj železničkoj stanici u Kini.

Bilbordom dominiraju slike iz filmova „Valter brani Sarajevo“ i „Most„…

– Na prvi pogled sam mislio da je omaž Bati Živojinoviću, ipak je neka emisija o uspomenama roditelja iz mladosti, svakako u prvom planu je Bata i filmovi „Valter brani Sarajevo“ i „Most“ – napisao je Srbin iz Kine.

Kineski ambasador u Beogradu Li Mančang, podsetimo, upisao se u knjigu žalosti povodom smrti Velimira Bate Živojinovića, koji nas je napustio u 83. godini.

[adsenseyu1]

Rekao je da je Bata bio osvedočeni prijatelj kineskog naroda koji je dao nemerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine i da čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter„.

Foto: Facebook/Filip Manjafoto: Facebook/Filip Manja

„Duboko me je potresla vest o smrti Velimira Živojinovića, našeg Bate. Ovom prilikom želim da u ime kineskog naroda i u moje lično ime izrazim najdublje saučešće njegovoj porodici i srpskom narodu. Budite uvereni, da svaki građanin Kine koji je imao priliku da uživa u njegovim filmovima, tuguje sa nama“ naveo je kineski ambasador.

[adsenseyu1]

– Danas čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter, i taj lik je i danas uzor velikom broju mladih ljudi. Ponosni smo što smo poznavali tog velikana srpskog i svetskog glumišta. Njegovo će mesto u našim srcima ostati zauvek upražnjeno. Neka mu je večna slava“, zaključio je ambasador.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Širom PEKINGA osvanuli BILBORDI u čast Velimira Bate Živojinovića, legendarnog VALTERA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.