STRAH OD TERORIZMA: Rolan Garos pod užasno velikim merama bezbednosti

Advertisement

Ilustracija

foto: Rojters

Organizatori prestižnog teniskog turnira spremni da isprazne i detaljno pretraže tribine ukoliko primete i najmanje sumnjiv predmet.

Pariz će od 22. maja do 5. juna zbog prestižnog turnira Rolan Garos ponovo biti pod užasno velikim merama bezbednosti.

Svesni su da teroristi vrebaju svaku priliku, a sportske manifestacije su idealno mesta za to, organizator i državni organi preduzeli su sve kako bi grend slem protekao u najboljem redu.

Oni se već mesecima spremaju za ovu sportsku manifestaciju i po svaku cenu žele da preduprede eventualne pokušaje terorističkih napada, sličnih onom koji se dogodio prošlog novembra, kad je život izgubilo više od 100 ljudi. Poučeni tim, sve bezbednosne službe podignute su na najviši nivo.

[adsenseyu1]

Sam kompleks je od aprila potpuno zatvoren za bilo kakve posete, a radnici koji rade na renoviranju imaju specijalne značke pomoću kojih se prati svaki njihov korak. Francuzi strahuju da bi teroristi mogli da se ubace među radnike i žele da spreče takve aktivnosti.

Očekuje se čak i da ceo Bulonj, deo Pariza gde se održava prestižni turnir, bude prepun policije i pripadnika službe bezbednosti u civilu kako se ne bi ponovio krvavi novembar.

Osujećen TERORISTIČKI NAPAD: Na prepunom stadionu Mančestera pronađena BOMBA! – VIDEO

Francuzi su svesni da su sportske manifestacije najlakša meta gde može da pogine najviše ljudi. Zbog toga se očekuje formiranje nekoliko prstenova koji će voditi računa o navijačima, kao i samim učesnicima ovog grend slema.

Zvaničnici garantuju apsolutnu bezbednost na borilištu, ali napominju da u samom gradu niko nije potpuno siguran.

[adsenseyu1]

I u Srbiji će da
PRAZNE TRIBINE

Meč između Mančester junajteda i Bornmuta odložen je pošto je na stadionu Old Traford pronađena naprava koja je ličila na bombu. Da li tako nešto može da se desi na našim stadionima i koje se mere preduzimaju, objašnjava Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost FSS.

– Specijalne jedinice pretražuju svaki kutak na stadionu. Ako je nešto sumnjivo, vrši se dirvezantski pregled kako bi se utvrdilo da li je u pitanju prava ili lažna bomba – kazao je Mirkov i dodao:
– Kada su u pitanju utakmice visokog rizika, mere su još rigoroznije.

Živko Šljukić, zadužen za bezbednost u FK Partizan ističe:
– Preduzimamo sve kako bi se ljudi osećali bezbedno. To je veliki posao i uključeni su svi relevantni činioci.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "STRAH OD TERORIZMA: Rolan Garos pod užasno velikim merama bezbednosti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.