Svetski mediji javljaju: HAVAJI se pripremaju za mogući NUKLEARNI NAPAD Severne Koreje – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Američka savezna država Havaji priprema se za mogući nuklearni napad Severne Koreje, javljaju svetski mediji.

Službenici u Havajima pripremaju plan hitne odbrane od rakete koju bi Severna Koreja mogla da ispali na ovu saveznu državu. Agencija za upravljanje hitnim slučajevima (EMA) predstavila je kampanju podučavanja građana, o tome šta trebaju da urade ako Pjongjang odluči da ih napadne.

[adsenseyu5]

„Ne želimo da izazivamo nepotreban stres u javnosti, ali odgovorni smo za planiranje reakcije na svaku moguću opasnost“, izjavio je službenik agencije Vern Mijagi i dodao:

„Jedva čekamo da pokrenemo kampanju javnog informisanja kako bismo učinili da stanovnici Havaja znaju šta trebaju da urade ako dođe do opasnosti“.

Deo kampanje je i testiranje sirene za hitne slučajeve svakog prvog radnog dana u mesecu: „Prvo će se oglasiti normalna sirena, a zatim ona koja će se koristiti u slučaju napada“.

[adsenseyu5]

Severna Koreja je početkom jula testirala interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) Hwasong-14 koja može da dobaci do Aljaske i Havaja.

Službenici procenjuju da bi raketa s nuklearnom bojevom glavom mogla da stigne do Havaja za samo 20 minuta.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Svetski mediji javljaju: HAVAJI se pripremaju za mogući NUKLEARNI NAPAD Severne Koreje – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.