Tabloid „San“ objavio snimak koji je uzdrmao Britaniju: Kraljica Elizabeta II van sebe od besa! – VIDEO

Advertisement

Skandal

Britanska kraljica Elizabeta II (89) je van sebe od besa zato što je tabloid San uspeo da se dočepa snimka na kome se vidi kako ona kao mala devojčica vežba nacistički pozdrav uzdignutom desnom rukom.

http://twitter.com/BoingBoing/status/622180524753334272/photo/1

Kraljica se oseća izdano jer je kopiju tog kompromitujućeg video-snimka novinarima mogao da da samo neko iz njenog okruženja.

[adsenseyu1]

Taj snimak nikad nije trebalo da izađe iz Kraljevskog arhiva, a Skotland jard sada pokušava da utvrdi kako je iznet.

Kraljica Elizabeta se oseća izdano (Foto: AP)Kraljica Elizabeta se oseća izdano (Foto: AP)

 

Snimak je ponovo doveo britansku  kraljevsku porodicu u neprijatnu vezu s Hitlerovim režimom, pa Bakingemska palata pokušava da umanji štetu. Saopšteno je da snimak treba posmatrati u istorijskom kontekstu: te 1933. nacisti su bili u usponu i njihovo salutiranje desnicom još nije imalo zlokobnu konotaciju. Osim toga, navodi Bakingemska palata, Elizabeta je bila samo devojčica.

Kraljica je posebno ogorčena zbog toga što se na snimku vidi i njena pokojna majka, za koju ona kaže da je svim srcem prezirala Hitlera i da je zato i postala inspiracija mnogim Britancima koji su ustali i borili se protiv nacizma.

[adsenseyu1]

Na snimku se, osim Kraljice majke i Elizabete II, vidi i princeza Margaret, kao i tadašnji princ od Velsa, Edvard, koji je nakratko bio kralj, a često ga smatraju simpatizerom nacista.

Tabloid San se našao na udaru kritika zbog odluke da objavi ovu mračnu tajnu, ali uredništvo se ne da i tvrdi da u ovom slučaju postoji javni interes.

Međutim, mnogi su, poput Gardijana, pozdravili hrabrost uredništva da objavi ovu kraljevsku tajnu.

(kurir, daily mirror)

2 komentara na "Tabloid „San“ objavio snimak koji je uzdrmao Britaniju: Kraljica Elizabeta II van sebe od besa! – VIDEO"

  1. Hajrudin Ferizović | 19. jula 2015. u 21:05 | Odgovori

    Ljudska pakost isključuje razum. Šta je djevojčica, od 4 ili 5 godina, znala o fašizmu???

  2. ДРАГАНешковић | 20. jula 2015. u 16:58 | Odgovori

    Све у своје време, како ли ће тек бити ван себе од беса кад на крају свог животног пута буде била упозната са својом искључивошћу која кроз КАРМУ сав свој проивод буде морала да пожање. Закон КАРМЕ је праведан и не милосрдан, „ШТО СЕЈЕШ, ТО ЧЕШ И ПОЖЊЕТИ“. ТАЧКА. позз. ДРАГАН

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.