Turska: Ceo svet treba da stane na stranu Palestine

Intervju

Redžep Tajip Erdogan – foto: Tanjug

Turska odbacuje odluku SAD da priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela i poziva čitav svet da pokaže solidarnost sa narodom Palestine, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

„Odbacujemo i osuđujemo tu neodgovornu i nezakonitu odluku američkog rukovodstva. Ceo svet bi trebalo da se suprotstavi toj odluci koja krši rezolucije UN i međunarodno pravo i da zauzme mesto pored naroda Palestine“, napisao je Kalin na svom nalogu na Tviteru.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu takođe je izjavio da Turska osuđuje odluku SAD da priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela.

„Osuđujemo neodgovornu izjavu američke administracije o priznavanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela i preseljenju Ambasade SAD u Izraelu u Jerusalim. Ta odluka je u suprotnosti sa međunarodnim pravom i odgovarajućim rezolucijama UN“, napisao je Čavušoglu na svom nalogu na Tviteru.

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je večeras da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela i naložio je Stejt departmentu da započne pripreme za preseljenje Ambasade SAD u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Turska: Ceo svet treba da stane na stranu Palestine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.