Udar sa 12 krstarećih raketa: Ruska avijacija likvidirala 3 komandanta Islamske države!

Advertisement

Ilustracija

Teroristi Islamske države u Siriji priznali su da je ruska avijacija likvidirala njihova tri komandanta u provinciji Alep, izjavio je danas načelnik Glavne operativne uprave ruskog Generalštaba Andrej Kartapolov.

– Militanti su priznali likvidacije komandanata Abu Nurlbagasija, Muhameda ben Hajrata i El Okaba, koji su bili aktivni u rejonu Alepa, tokom raketnih udara i bombardovanja ruske avijacije – rekao je Kartapolov na konferenciji za novinare, preneo je Sputnjik.

Ruska avijacija je izvela tri intenzivna udara na pozicije terorističkih grupa u Siriji, saopštio je Kartapolov.

– Danas u 7 sati po srednjeevropskom vremenu Vojno-vazdušne snage Rusije izvele su tri intenzivna avijaciona napada na nezakonite oružane formacije na teritoriji Sirije – izjavio je ruski general.

Prema njegovim rečima, od 07.00 do 07.20 sa teritorije Rusije strateški nosači raketa Tu-95MS lansirali su 12 krstarećih raketa na objekte terorističke organizacije Islamske države u provincijama Alep i Idlib.

– Među ciljevima su bili skladišta goriva, fabrika za proizvodnju eksplozivnih supstanci, komandni centar i sedište Islamske države u gradu Idlib – naglasio je Kartapolov.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Udar sa 12 krstarećih raketa: Ruska avijacija likvidirala 3 komandanta Islamske države!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.