Vladimir PUTIN iznenadio sve: Već 16 godina ZNAM da Severna Koreja ima atomsku bombu!

Advertisement

Intervju

foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na plenarnoj sednici „Energija za globalni rast“ da se 2001. godine pre puta za Japan sastao sa tadašnjim predsednikom Severne Koreje Kim Džong-ilom, koji mu je još tada rekao da Pjongjang ima atomsku bombu.

„Na putu za Japan 2001. godine bio sam u Severnoj Koreji i sastao se sa ocem sadašnjeg lidera. On mi je još tada rekao da imaju atomsku bombu.

[adsenseyu5]

Štaviše, kazao mi je da oni sa jednostavnim artiljerijskim sistemima lako mogu da dosegnu do Seula.

„TRAMP NAM OBJAVIO RAT“: Severna Koreja objavila PLAN ukoliko krene sukob sa Amerikom!

Znate kada je to bilo? Sada je 2017. godina, oni žive pod stalnim sankcijama i umesto atomske bombe oni imaju hidrogensku bombu, umesto jednostavnih artiljerijskih sistema imaju rakete srednjeg dometa. Šta se promenilo? Zar je to put kojim se može rešiti problem? Ne. Vidimo da se dešava suprotno od toga (što su oni koji su uveli sankcije mislili da će postići)“, rekao je Putin.

foto: AP

Ruski lider smatra i da je ratoborna retorika oko Severne Koreje nedopustiva.

[adsenseyu1]

„Hajde otvoreno da govorimo. Može li se naneti globalni udar po Severnoj Koreji? Može! Da li će to dati rezultate? Ne zna se. Niko ne zna zasigurno šta se tamo sve nalazi i gde“, rekao je ruski lider.

foto: AP

Prema njegovim rečima, veliki problem je što nema saznanja o Severnoj Koreji i njenom naoružanju koja su precizna „100 posto“ jer se radi o vrlo zatvorenoj državi.

Tajni adut Kim Džong-una: Severna Koreja leži na bogatstvu od 10.000 MILIJARDI dolara

Takođe, neprijateljska retorika upućena Pjongjangu samo još više godi severnokorejskom režimu, istakao je ruski predsednik.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/RT)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vladimir PUTIN iznenadio sve: Već 16 godina ZNAM da Severna Koreja ima atomsku bombu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.