Vladimir Putin: Moje je da teroriste pošaljem Bogu, pa nek on odlučuje šta će sa njima!

Ilustracija

Bog može da prašta teroristima, a na meni je da ih pošaljem njemu, poručuje ruski predsednik Vladimir Putin.

Remi Maluf, novinar i voditelj kanala „Rusija danas“, objavila je na Tviteru ovu Putinovu izjavu nakon što je potvrđeno da je ruski „Erbas“ iznad Egipta srušen pomoću bombe.

Nakon toga došlo je do krvavih napada na Parižane, pa je francuski predsednik Fransoa Oland poručio da je „Islamska država“ – „najveća fabrika terorista ikada“.

Usledili su koordinisani udari vazdušnih snaga Rusije i Francuske na Raku i druge islamističke lokacije u kojima su ubijena 33 džihadista u posljednja 72 časa.

I Baraku Obami američki novinari uputili su brojna nezgodna pitanja.

„Zašto SAD, zemlja sa najvećom vojskom na svetu, pruža podršku svakoj drugoj državi kada je reč o borbi protiv `Islamske države`, a sama ne može da sredi te gadove“, upitao ga je novinar.

Koalicija pod vođstvom SAD navodi da je u poslednjih mesec dana pogodila 175 ciljeva „Islamske države“, povezanih sa proizvodnjom, prevozom i preprodajom nafte, jednog od glavnih izvora finansiranja za militante.

Obama najavljuje nastavak dosadašnje strategije, „koja će ostvariti rezultate, ali je za to potrebno vreme“.

(srna)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Vladimir Putin: Moje je da teroriste pošaljem Bogu, pa nek on odlučuje šta će sa njima!"

  1. Milos Milosavljevic | 18. novembra 2015. u 15:03 | Odgovori

    „Koalicija na celu sa SAD je u zadnjih mesec dana navodno pogodila 175 ciljeva terorista.“ Rusi toliko ciljeva pogode u dva dana, sa sacicom aviona. Ameri su i stvorili ISIS i naravno, podrzavaju ih. A to sto pricaju, to su price za malu decu. Jedini koji se stvarno bore protiv terorizma na bliskom istoku su Rusi, Sirijci i Kurdi. Ostali samo mrse i gledaju sta ce i koliko da ucare na tudjoj muci.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.