ZABRINUTOST: U blizini nacionalnog parka Jelouston otvorila se rupa duga 685, a široka 45 metara!

Advertisement

Ilustracija

Ogromna pukotina pojavila se na planinama Bighorn na severu Vajominga.

Međutim, ova pukotina u zemlji nije samo nekoliko metara široka, već se otvorila zastrašujuća rupa od 685 metara dužine i 45 metara širine.

Iznenadni tektonski pokreti u Zemljinoj kori izazivaju zemljotrese koji izazivaju velike pukotine na površini Zemlje. Ipak, u ovoj oblasti nisu zabeležene nikakva seizmičke aktivnosti, zbog čega se još uvek ne zna kako je formiran ovaj mini kanjon.

[adsenseyu1]

Neki misle da je rupa nastala na isti način kao što se neretko dešava da se negde u svetu stvori ogromna rupa koja proguta deo ulice ili automobile. Oni obično nastaju kada se površinski sloj zemljišta uruši ka unutrašnjosti Zemljine kore.

Takođe, kisele kiše koje rastapaju kamenje od karbonata takođe su jedni od mogućnosti.

Neki inženjeri smatraju da je ova pukotina nastala vlaženjem stena, zbog čega se skidao površinski sloj i na taj način su postale osetljivije.

[adsenseyu1]

Iako bi u nekim delovima sveta ovakvo pucanje stena bilo zabrinjavajuće, u njegovoj blizini se nalazi nacionalni park Jelouston poznat po tome što se u njemu nalazi čuvena Jeloustonska kaldera koja je deo ugašenog super vulkana.

(blic)

While hunting this past weekend in the Bighorns, we came across an awesome example of how our earth is not as stable as you might think. Awesome forces at work here to move this much dirt!!

Posted by Randy Becker on Monday, October 26, 2015

This giant crack in the earth appeared in the last two weeks on a ranch we hunt in the Bighorn Mountains. Everyone here is calling it “the gash”. It’s a really incredible sight.Huntwyo.com

Posted by SNS Outfitter & Guides on Friday, October 23, 2015

Budite prvi sa komentarom na članku "ZABRINUTOST: U blizini nacionalnog parka Jelouston otvorila se rupa duga 685, a široka 45 metara!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.