Ambasador SAD Kajl Skot: „Zapaljiva politička retorika u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde“

Advertisement

Ambasador SAD

foto: Tanjug

Ambasador SAD Kajl Skot izrazio je zabrinutost zbog „zapaljive političke retorike u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde“.

Skot je to izjavio u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, on je izrazio uverenje da će se Vlada Srbije „oštro suprotstaviti i boriti protiv ove štetne retorike“.

Ambasador je, takođe, naglasio da SAD podržavaju proces evropskih integracija Republike Srbije i pregovarački proces u Briselu i istakao očekivanje da će se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa nastaviti i u budućem periodu.

[adsenseyu1]

On je pohvalio, između ostalog, doprinos Srbije očuvanju regionalne stabilnosti, kao i konstruktivan odnos Beograda prema migrantskoj krizi.

Dačić je, kako se navodi, zahvalio američkom ambasadoru na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu.

On je izrazio zadovoljstvo zbog razvoja bilateralnih političkih odnosa i dostignutog nivoa međusobnog poverenja i naglasio spremnost Srbije da se taj pozitivan trend u odnosima nastavi.

Ministar Dačić je ambasadoru Skotu izrazio saučešće povodom užasnog terorističkog napada u Orlandu u kome su nevini ljudi izgubili živote, dodaje se u saopštenju.

[adsenseyu1]

Mediji u Srbiji javili su ranije da je Vučić otkazao posetu Briselu 21. juna, kao i susrete u Americi dva dana kasnije, koju je trebalo da poseti povodom prvog leta „Er Srbije“ na relaciji Beograd-Njujork.

Prema pisanju današnje „Politike“, odluka o otkazivanju puta u Brisel i ranije ugovorenih susreta s visokim zapadnim zvaničnicima donesena je tokom vikenda posle telefonskih razgovora koje je Vučić imao s najvišim predstavnicima Evropske unije.

List navodi da su zapadni sagovornici obavešteni da Vučić neće ići u Brisel sve dok se ne formira Vlada Srbije, „ma ko da je formira“.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ambasador SAD Kajl Skot: „Zapaljiva politička retorika u parlamentu Srbije, koja prevazilazi diplomatske standarde“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.