Američka kompanija „Mercer“ napravila listu najopasnijih gradova Evrope

Advertisement

Ilustracija

Američka konsultantska kompanija „Mercer“ sprovela je istraživanje u kojim je gradovima najbolje živeti, ali i koji su gradovi najopasniji za život.

Prema rezultatima, najopasniji gradovi Evrope su Kijev, Beograd i Sofija. Istraživanje je objavio nemački magazin „Bild“, a prvi na listi najopasnijih evropskih gradova našao se Kijev zbog velike korupcije, nasilnih protesta koji su se završili sa žrtvama, ali i čestih nereda na ulicama.

Zatim slede Beograd, Sofija, Bukurešt, Zagreb, Riga, Talin, Atina, Varšava i Budimpešta. Na listi se još nalaze i Belfast, Rim, Madrid, Milano, Barselona i na samom kraju Pariz.

U istraživanju se navodi da se na listi našla i Barselona prvenstveno zbog velikog porasta krađa pa je zbog toga dobila i nadimak „svetske prestonice lopova“.

Od gradova regiona, Beograd se našao na listi zbog, kako se navodi, visoke stope korupcije, krađa i vandalizma, kao i Zagreb gde najveći problem predstavlja visoka korupcija.

Na listi se ne nalaze drugi gradovi Balkana poput Sarajeva, Skoplja, Tirane i Ljubljane.

Prema nemačkom Bildu, ocenjeno je 17 evropskih metropola i to po visini korupcije, stabilnosti, radu policije i pravosuđa i geopolitičkoj sigurnosti.

(Anadolija, foto: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Američka kompanija „Mercer“ napravila listu najopasnijih gradova Evrope"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.