Austrijski dnevnik HUTE: Zapadni BALKAN predstavlja područje za regrutaciju DŽIHADISTA u Evropi

Ilustracija

foto: Tanjug/AP

Ministarstvo obrane Austrije upozorava da zapadni Balkan predstavlja područje za regrutaciju i logističke baze za džihadiste u Evropi, piše u izveštaju koji je objavio austrijski dnevnik Hute.

U izveštaju o „aktuelnom sigurnosnom stanju“ od 14. septembra, analitičari Ministarstva obrane prikazuju zabrinjavajuću sliku, posebno kada je reč o stanju u Bosni i Hercegovini.

[adsenseyu5]

„Problem islamizma na zapadnom Balkanu reflektuje se zbog povezanosti s dijasporom na prostor EU. Na Kosovu se situacija smirila posle hapšenja salafističkih vođa dok u Bosni i Hercegovini raste opasnost od terorističkih napada“, piše u izveštaju.

[adsenseyu1]

„Kako raste vojni pritisak na Islamsku državu u Siriji i Iraku tako raste i moguđnost terorističkih napada od strane simpatizera te terorističke organizacije, kako na zapadnom Balkanu tako i u celoj EU„, upozoravaju analitičari Ministarstva obrane Austrije.

Osobe iz ekstremnog terorističkog kruga osnivaju u Bosni i Hercegovini tajne islamističke centre i mesta gde se regrutuju borci Islamske države.

Austrija na zapadnom Balkanu ima 325 vojnika u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovinii 465 vojnika u sastavu KFOR-a na Kosovu.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Austrijski dnevnik HUTE: Zapadni BALKAN predstavlja područje za regrutaciju DŽIHADISTA u Evropi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.