Beograđanin osuđen na 13,5 godina ZATVORA zbog neplaćene KAZNE od 5 dinara!?

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Beograđanin A.L. moraće, barem tako je obavešten od Prekršajnog suda, da robija u Padinskoj Skeli trinaest i po godina zbog neplaćene kazne od celih 5 dinara!?

Naime saobraćajna policija je 2015. zatetekla A.L. u automobilu bez vezanog pojasa, a zbog ovog prekršaja dve godine kasnije dobio je poziv da se javi u pisarnicu Prekršajnog suda u Beogradu „radi upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne u KPZ Padinska Skela/KPZ Požarevac, u trajanju od 5.000 dana, izrečene konačnim i izvršnim prekršajnim nalogom nastale zamenom neplaćene novčane kazne od 5 dinara“.

PREVARANTI HARAJU SRPSKOM PRESTONICOM: Ovako ćete prepoznati LAŽNE KAZNE ZA PARKING!

U nalogu koji je izdat 12. juna A.L. je takođe upozoren da ako se ne javi sudu u roku od osam dana, biće prinudno odveden u zatvor.

[adsenseyu5]

Komična visina kazne za nevezan pojas, koja je u rangu presuda za teško ubistvo, zapravo je greška sudije, koji je permutovao, zamenio mesta dvema ciframa, pa je i pravničkom laiku jasno da Beograđanin treba da izdrži u zatvoru pet dana zbog neplaćene kazne od 5.000 dinara.

Novi ZAKON u Srbiji: Pazite kome i kako pričate VIC, možete završiti u ZATVORU

Istim dokumentom A.L. je obavešten da neće morati u zatvor ukoliko kaznu plati u roku od osam dana. A on je, da smejurija bude još veća, istu namirio 21. aprila ove godine.

Iz kojih razloga priznanica o plaćenoj kazni nije stigla do suda pre donošenja naloga – ne zna se.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Beograđanin osuđen na 13,5 godina ZATVORA zbog neplaćene KAZNE od 5 dinara!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.